neljapäev, 25. september 2014

Pulmatort nr. 50

Juuli kuu keskpaiku tegin ma oma selle suve suurima pulmatordi, 23 kilo ehk siis ca 140-le inimesele. Komplekt koosnes ühest 3-korruselisest tordist, millele lisaks juurde 5 ümmargust. Suur küpsetamine oli see ja veel suurem lillede tegemine.

Katrin ja Radik pidasid pidu Võrumaal Seedri puhketalus, sellele eelnes laulatus Rõuge kirikus. Torti serveeriti õues ning seepärast on peopaigas tehtud fotodel tort läikiv ja see on põhjustatud niiskest ja soojast suveõhust ja külmkapist tulnud tordist. Tort seisis küll umbes vaid tunnikese õues.

Pruudiga koostöö oli väga tore, eelnes paar proovitorti ja lõpuks saime asjad klappima ja kaunistuse osas oli Katrinil ka pilt silme ees - roosad pojengid ja valged roosid, et see osa läks ladusalt.  Selle pisikese kuju tõi pruut ise. Alguses vaatasin küll, et jeerum kui pisike ja ebastabiilne see on aga jäi väga nunnu. Toetasin kuju vastu roosi, et see tordilt maha ei kukuks.

Mõned kodus tehtud fotod, neile ma kõiki viit ümmargust torti sättima ei hakanud.



Ahjaaa, kui nüüd tordist endast rääkida siis katteks on valge suhkrumass, ääred on pritsitud royal icing´uga ehk siis eesti keeli piparkoogiglasuur. Sisuks on korrustordil igal korrusel 4 biskviiti ja 3 kreemikihti ja neil viiel tordil on 3 biskviiti ja 2 kreemi. Kreem koosnes toorjuustust, valgest šokolaadist, vahukoorest laimist ja värsketest maasikatest.


Mõned fotod pulmas toimetanud fotograafi Heili Mägi objektiivi läbi:




Oli rõõm teiega tuttavaks saada ja soovin teile kõike head ja ilusat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar