laupäev, 27. aprill 2013

Toorjuustu-šokolaadikook

Küpsetatud toorjuustukook tumeda šokolaadiga.

Põhi:

200 g šokolaadimaitselisi küpsiseid
60 g sulavõid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru mass vormi põhja. Aseta külmikusse.

Täidis:

1 kg toorjuustu
350 g tumedat šokolaadi
200 g suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
5 muna
150 g hapukoort

Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja suhkrud. Vahusta massi hulka ükshaaval munad ning lõpuks lisa sulatatud šokolaad. Vala segu põhjale ja küpseta 175 kraadi juures ca 1 tund. Kook on küps kui see on keskelt tahkeks muutunud.
Lase koogil jahtuda ning hoia üle öö külmas.

Kate:

toorjuustu
vahukoort
suhkrut
riivitud sokolaadi

Koogi võib katta toorjuustu-vahukoorekreemiga ning kaunistuseks veel peale riivida tumedat šokolaadi. Muidugi võib jätta ka katmata.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar