pühapäev, 11. märts 2012

Kohupiimatort

Tort, mille kreemis kohupiim, veidikene kohupiimapastat ja ikka naturaalne vahukoor (ma ei saa aru, miks paljud, kes kodus torte teevad, kasutavad seda sama taimset vahukoort mis poe tortidelgi. Samahästi võiks tordi juba poest osta ju! See hoiab küll paremini vormi ja on püsivam kuid maitse ei istu mulle endiselt. Maitseid on erinevaid ja igaüks teab mida ta oma koduse tordi sees kasutab.). Koosnes kolmest kihist õhukesest biskviidist ja kahest kreemikihist ning marjadest.

Kaunistusena sai siis tordi küljed kaetud roosa šokolaadiga. Pealt kanistamine nõudis ikka peamurdist. Kuidagi liiga suureks väljakutseks kujunes! Lõpuks ma siis ikka suutsin midagi tordi peale kokku kompunnida.

Apelsinilõigud ja viinamarjad on kaetud želeega, sest tort läks söömiseks alles järgmisel päeval, ning vastasel korral oleks need hommikuks olnud krimpsus ja koledad ninge ehk hapukski läinud. Kirsid on kastetud tumedasse šokolaadi ning lisaks leidis kompositsiooni tee ka paar füüsalit.

Tort sai iseenesest hea ja mahlane. Kaalus 2,3 kg ja mõõtuselt oli umbes 27x30 cm.

2 kommentaari:

  1. lisaks taimse vahukoore põlgamisele oleks tervise huvides kasulik ka toiduvärvid ja suhkrumass kõrvale jätta ;) mulle see lihtne tort meeldib!

    VastaKustuta
  2. Õnneks on olemas ka looduslikke toiduvärve, mina lähen nendele kohe-kohe üle ;)
    Suhkrumassiga on nii, et ei pea sööma sellega kaetud torte. Aga seda taimset vahukoort ju kasutatakse igas kreemis ja koogis (peaaegu).

    VastaKustuta