Põhi:
180 g piparkooke
50 g võid
Šokolaadivaht:
200 g tumedat šokolaadi (Bitter)
300 g vahukoort
2 spl suhkrut
10 g želatiini + 30 g vett või mahla (apelsini või segu)
Pohlavaht:
200 g külmutatud pohli
90 g suhkrut
300 g vahukoort
15 g želatiini + 45 g vett või mahla (apelsini või segu)
Kaunistus:
peotäis pohli
läbipaistvat tarretist/želeed
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja.
Pane šokolaadivahu jaoks mõeldud želatiin vedelikuga paisuma. Sulata šokolaad veevannil või mikrolaineahjus. Vahusta koor suhkruga pehmeks vahuks, lisa vahustades šokolaad ning sega ühtlaseks. Sulata paisunud želatiin ja vala šokolaadivahtu, sega ja vala piparkookidest põhjale. Jäta paariks tunniks külmkappi tarretuma.
Pohlavahu jaoks pane želatiin paisuma, püreesta pohlad koos suhkruga. Vahusta koor ning sega hulka pohlad. Lõpuks lisa sulatatud želatiin ja vala mass šokolaadivahule. Aseta vorm külma ja lase vähemalt 6-8 tundi tarretuda.
Soovi korral võib tordi kaunistada pohlade ja želeega.
Retsepti allikaks on Kalevi šokolaadiraamat.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar