reede, 9. juuli 2010

Šokolaadine maasikatort

Tõeliselt mõnus šokolaadine maasikatort! Sobib väga hästi neile, kes ei armasta väga magusaid asju - domineerib šokolaadi mõrkjasmagus maitse.
Mina kasutasin vormi diameetriga 21 cm. Kes soovib tiba paksemat kooki siis võtta täidise kogus poole suurem, teisel korral suurendan ma täidise kogust kohe kindlasti. Sest see on nii hea (vähemalt minu arvates)!!!

Põhi:

2 muna
1 dl suhkrut
3 spl kartulitärklist
3 spl kakaod
1/2 tl küpsetuspulbrit

Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri põhi ning servad võiga. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa kokku segatud ja sõelutud kuivained. Vala mass vormi ja küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Lase jahtuda!

Täidis:

100 g maasikamoosi (kasutasin toormoosi)
4 želatiinilehte
200 g tumedat šokolaadi
200 g toorjuustu
0,75 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 spl kanget kohvi
2,5 dl vahukoort

Kata jahtunud põhi maasikamoosiga. Sulata šokolaad. Vahusta toorjuust ja suhkrud, lõpuks lisa juurde sulatatud šokolaad. Sulata paisunud želatiinilehed kuumas kohvis ja sega massi hulka. Nüüd vahusta koor ja sega šokolaadimassi hulka. Vala täidis moosikihile.

Kate:

200 g maasikamoosi (kasutasin toormoosi)
1 želatiinileht
2 spl vett (kuuma)

Sulata paisunud želatiin 2 supilusikas kuumas vees ja vala moosi hulka. Sega ja vala šokolaaditäidisele.
Pane vähemalt 4 tunniks külmikusse. Kaunista värskete maasikate ja šokolaadirullidega. Mina jätsin sel korral kaunistamata, sest see oli proovieksemplar.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar