pühapäev, 9. mai 2010

Kookose-juustutort

Mõnusalt kohupiimane!

4 dl kookoshelbeid
500 g kohupiima
500 g maitsestamata toorjuustu
2 1/2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 spl jahu
4 muna
1/2 dl piima
250 g hapukoort

Serveerimiseks:

kirsi- või maasikakastet

Kuumuta ahi 200 kraadini ja rösti küpsetusplaadil 2 1/2 dl kookoshelbeid 3-5 minutit. Võita lahtikäiv 24 cm läbimõõduga tordivorm (servad ja põhi) ja suru röstitud kookoshelbed vormi põhja. Röstimata kookoshelbed suru aga vormi servadesse.
Sega kohupiim, toorjuust, suhkur, vanillsuhkur, jahu, munad, piim ja hapukoor ühtlaseks massiks. Vala segu vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund.
Jahuta avatud uksega ahjus veel 1 tund.

Hoia torti enne serveerimist külmikus vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Paku juurde marjakastet.

Mina ei hakanud kookoshelveste röstimisega ahjus aega viitma, tegin seda tavalise panniga pliidil. Aga tuleb hoolega jälgida, sest pannil lähevad nad järsku pruuniks ja võib ära kõrvetada. Vormi katmisel kookoshelvestega on lihtsam katta enne servad ja alles seejärel põhi, sest vastupidi tehes lähevad tavalised ja röstitud kookoshelbed omavahel segi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar