pühapäev, 13. oktoober 2013

Kohupiimakook puuviljadega

Imemaitsev kook, mis sai kokku segatud kodus leiduvatest toorainetest. Natukene internetis kolamist ja oli olemas ka koogipõhi (Perenaine.ee-lehelt). Kohupiima ja kohupiimapasta suhet muuda vastavalt oma soovile ja kodus olevatele varudele, retseptis kirjas nii nagu mul parajasti kodus leidus :)
Sellest kogusest saab suure ahjuplaadi, 32x35 cm, suuruse kohupiimase koogi.

Põhi:

200 g võid
90 g suhkurt
1 muna
300 g jahu
2 tl vanillisuhkrut

Vahusta või suhkruga kohevaks, lisa muna ja vanilliga segatud jahu. Määri taigen küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadi põhjale.

Täidis:

900 g kohupiimapastat
200 g kohupiima
5 muna
210 g suhkrut
100 g hapukoort
3 spl maisitärklist
1 purk troopiliste puuviljade kokteil (340 g / 565 g, FitFood)
1 purk poolikud virsikud kerges siirupis (470 g / 820 g, Sunfood)

Sega kohupiimad, hapukoor ja suhkur. Vahusta/vispelda käsitis massi hulka munad, lõpuks lisa maisitärklis. Vala segu vormi. Viiluta virsikupoolikud. Jaga mõlemad konservid ühtlaselt täidisesse. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja kergelt kuldse jumega.
Lase vormis jahtuda. Parim on täiesti jahtunult!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar