teisipäev, 29. märts 2011

Keedukreemi-marjatäidisega saiakesed

Kodus olevatest toorainetest maitsvad saiakesed. Sügavkülmikus on ikka veel suur hunnik marju siis tänu nendele saiakestele sai neid paari peotäie võrra vähemaks.

Mina küpsetasin neid muffinipanniga, sest siis ei vaju need laiali ja jäävad ilusad ühtlased.

20 saiakest

Taigen:

2,5 dl käesooja piima

25 g presspärmi

1 munakollane

1 dl suhkurt

100 g toasooja võid/margariini

0,5 tl soola

(0,5 tl kardemoni)

~8 dl nisujahu

Hõõru presspärm vähese suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim ning ülejäänud suhkur, sool, kardemon ja ka munakollane. Lisa pool jahust ja seejärel toasoe (pehme) või, sega ühtlaseks ning lisa jahu nii palju juurde, et taigen lööb sõtkudes kausi ja käte küljest lahti.

Kui taigen on valmis siis jäta see rätikuga kaetult sooja kohta kerkima. Peaks kerkima mahult kahekordseks. Sel ajal kui taigen kerkib valmista keedukreem. Panen siia retsepti, millest saab ca 300 g kreemi.

Keedukreem:

2 munakollast

50 g suhkurt

2 tl vanillisuhkurt

2 spl kartulitärklist

2,5 dl piima

Sega munakollased, suhkur ja tärklis. Lisa vähehaaval piim. Saadud segu aseta pliidile ja kuumuta pidevalt segades paksenemiseni/keemiseni. Kui kreem on paksenenud siis eemalda see pliidilt ja jahuta. Lisa vanillisuhkur.

Lisaks:

marju

muna määrimiseks

Kerkinud taigen vala kergelt jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku läbi. Taigen rulli ristkülikukujuliseks, määri sellele keedukreem ja raputa peale marju (kasutasin punaseid sõstraid ja mustikaid) ning soovi korral raputa peale 2-3 spl suhkurt (kasutasin pruuni suhkrut). Taigen keera rulli ja lõika sellest muffinipanni pesadesse mahtuvad viilud, peaks saama 20 viilu kindlasti või ka paar tükki rohkem. Lase kerkida rätikuga kaetult. Kui on kerkinud määri munaga ja küpseta 225 kraadi juures kuldpruuniks.

Samad saiakesed ainult et täisterajahuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar