Pühapäev, 17. aprill 2011

Kakaotäidisega kringel

ehk Toidutares nimega Soome kringel.
Aga mina lasin taignal ikka soojas kerkida nagu Kadrigi ja sai ka väga hea. Tegin siis enamvähem Kadri retsepti kasutades.

Pärmi kasutasin mina 50 g ja osa nisujahust asendasin speltajahuga.

Täidiseks kasutasin 100 g toasooja võid, 150 g suhkrut ja 25 g kakaod.

Kui kringel oli valmis vormitud ja palmikusse punutud siis raputasin peale mandlilaaste.

Maitsev kringel taaskord!

3 kommentaari:

  1. Palun valgustada mind speltajahu osas. Kas see on kuidagi parem? Tundub, et se viimasel ajal hirmus moodi läinud ...

    VastaKustuta
  2. Ka mind huvitab sama teema. Kuidas kringli maitse muutub kui kasutada speltajahu? Kas siis toode tihkem ei jää?

    VastaKustuta
  3. Speltajahu valmistatakse speltanisust, mis sisaldab rohkelt vitamiine ja mineraale. Speltast valmistatud tooted on kergesti seeditavad ja maitselt meenutab veidi pähklit.
    Ma ei ole speltatoodete küpsetamise alal mingi ekspert, katsetan aegajalt ka ise. Kringli puhul ei saanud küll taigna omadustes mingist tihkeks jäämisest aru - taigen kerkis mühinal. Ja kui ma siin erinevaid plaadikooke olen teinud siis said ka põhjad väga ilusad (keeksilaadne- ja biskviitpõhi). Speltajahust küpsised on kusjuures väga maitsvad ;)

    Ehk leidub keegi, kes oskab täpsemalt jutustada!

    VastaKustuta