Pühapäev, 19. september 2010

Kookose-kohupiimatäidisega saiakesed

Nende väga heade ja mõnusalt kookoselõhnaliste saiakeste tegemine on imelihtne. Ja mis sobiks paremini vihmasel pühapäeva pärastlõunal teleri ees diivanil vedelemise näksiks kui paar mõnusat ja ahjusooja kookossaiakest :P
Parima taigna saab toasoojadest komponentidest, et siis tuleks need paar tundi enne küpsetamist toatemperatuurile tõsta!



24 saiakest


Taigen:

2 dl piima
25 g pärmi
1 muna
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
75 g võid/margariini
ca 10 dl nisujahu

Täidis:

75 g võid/margariini
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl kookoshelbeid
0,5 dl nisujahu
150 g kohupiima (võib ka rohkem)

Määrimiseks:

1 muna

Sega pärm paari supilusikatäie suhkruga (pärm peaks vedelaks muutuma). Soojenda piim käesoojaks ja vala pärmile, sega. Lisa juurde ülejäänud suhkur, sool, klopi juurde muna ja osa jahust. Sega juurde toasoe rasvaine ja lõpuks ka ülejäänud jahu. Kui tundub, et taigen on liialt kleepuv võid jahu juurde lisada. Sõtku ühtlaseks ja jäta sooja kohta rätikuga kaetult seisma kuni taigen on mahult kahekordne.
Sel ajal kui taigen kerkib, valmista täidis. Selleks vahusta rasvaine ja suhkur. Vahus massile lisa vahustamist jätkates muna. Sega juurde jahu, kookoshelbed ja kohupiim.
Kerkinud taigen rulli ristkülikukujuliseks. Määri täidis ühtlaselt taignele ja rulli kokku. Rullist lõika umbes 2 cm paksused viilud. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veidi kerkida (20 minutit). Nüüd määri munaga ja küpseta 225 kraadise ahju keskosas umbes 10-12 minutit (kuldseks).

Lisaks kookose-kohupiimatäidisega saiakestele sai tehtud täna veel kaneelisaiakesi ja Moskva saiakesi. Köögis laual on nüüd suur kuhi saiakesi - õnneks on meil sööjaid ka. Kaneeli omad tegin sama retsepti järgi, mis mul blogis juba varasemast lisatud on, lihtsalt veidi teisiti lõigatud villud. Moskva saiade retsepti ei hakka ma aga siia lisama, sest need ei ole päris need mis ma tahaks et oleks :(

2 kommentaari:

  1. Kuigi su Moskva saiad polnud päris need, mis sa oleksid tahtnud, siis küsin sult siiski keedukreemi retsepti. Tahtsin ka ükspäev keedukreemi teha ja leidsin vastava nimega retseptegi, aga välja tuli hoopis vanillikaste ...

    VastaKustuta
  2. Nende konkreetsete Moskva saiade puhul läksin ma kergemat vastupanuteed ja kasutasin Ekström vannillipulbrit ja kui sellele lisada kaaluliselt 2 korda rohkem vett siis saab hea paksu kreemi :D Aga mul on kuskil keedukreemi retsept ikka ka ja olen selle järgi ka teinud ja luban et otsin üles kui aega saan :D

    VastaKustuta