pühapäev, 4. august 2013

Suuremad tordid juubeliteks

4 kilo šokolaadi-banaanitorti. Kaunistuseks sooviti midagi sellist, mis ei segaks tordi lahti lõikamist ja oleks selline lihtne ja meesterahvale sobilik. 


Minu vanaisa sai aprilli lõpus 90 aastat vanaks ja sel puhul tegin ühe kreemitordi toorjuustu-karamelli-vahukoorekreemiga. Vahel moos ja kreem, katteks maasikad, banaanid ja viinamarjad ning kaetud želeega. Kaal oli üle 4 kilo.


Rohelise martsipaniga kaetud tort, millel kaalu 5,1 kilo. Sisuks kolm kihti biskviiti ja kaks kihti toorjuustu-valge šokolaadikreemi rohkete vaarikatega. Juubilariks oli naisterahvas, kellel elukutseks arstiamet. Pidu toimus Koke külalistemajas.


Üle 5 kilo kirsi-toorjuustu-šokolaaditorti metsapähkli põhjadega. Katteks riivitud tume šokolaad. 


Suhkrumassikattega tort, mis juubilari soovil sinise põhjaga (lemmik värv :D). Sisuks kolm kihti biskviiti ja kaks kihti toorjuustu-valge šokolaadikreemi vaarikatega. Kaunistused lillepastast ja suhkrumassist ning lisaks mõned šokolaadisigarid. Kaalus 5,2 kg.


Natuke teistmoodi sefiiritort, millel sisuks kolm kihti biskviiti aja alumiste vahel on moos ja teiseks täidiseks kohupiimakreem. Peal ja külgedel sefiir. Teismoodi sefiiritort just seepärast, et muidu olen pannud üheks täidiseks moosi ja teiseks sefiiri. Kuna oli mega kuum ilm siis roosid ei saanud nii head nagu oleks tahtnud. Enam ma kuuma ilmaga sefiiri ei tee. Traktor on joonistatud suhkrumassile ja siis tordile tõstetud. Lisaks füüsalid ja šokolaaditorud.


Suhkrumassiga kaetud ja sisuks toorjuustu-valge šokolaadikreem vaarikatega. Tort läks meesterahva juubeliks ja pidi olema hea lahti lõigata, et kaunistuse vidinaid palju ees ei oleks.  Kaalus 5,6 kg ja läks see Rõuge Suurjärve külalistemajja.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar