Muidugi mõista võib kooki küpsetada ka ilma ploomideta või siis ploomid asendada näiteks kirsside või vaarikatega või millega iganes. Nii nagu isu parasjagu on!
500 g ploome (kividega, puhastatult siis ca 450 g)
100 g tumedat šokolaadi
200 g vahu- või kohvikoort
250 g toasooja võid
200 g suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
näpuga soola
4 muna
450 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
soovi korral pärlsuhkurt
Alusta ploomide pesemisest ja kivide eemaldamisest. Vooderda 26 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
Pane šokolaadid kaussidesse, kumbki siis omasse. Kuumuta koor ja vala pool sellest tumedale ja teine pool valgele šokolaadile. Sega mõlemat massi kuni segu on ilus ühtlane.
Vahusta või suhkrutega. Lisa ükshaaval vahustamist jätkates munad. Sega massi hulka küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Jaga taigen kaheks osaks, ühele lisa tume ja teisele valge šokolaad. Ploomid jaga ka kaheks ja sega kummagi taigna sisse. Vala üks mass vormi ja kata see teisega. Tõmba mõned tiirud lusikaga läbi mõlema kihi, et need saaksid omavahel seguneda ja tekiks marmor ;) Soovi korral raputa peale pärlsuhkurt.
Küpseta 175 kraadi juures umbes üks tund. Lase vormis jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar