reede, 20. aprill 2012

Pisikese puruga kondenspiimakoogike

ehk siis toorjuustukook kondenspiimaga.
Retsept pärit ajakirjast Toit & Trend, jaanuar-veebruar 2012.
Mõnusalt kreemjas täidis sulab suus nagu jäätis. Pole üldse magus, just selline hea niisama söömiseks. Kujutan ette, et suvel värskete marjadega kaunistatult on see veel parem.


Põhi:
180 g Digestive küpsiseid
60 g sulavõid


Peenesta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud (soovi korral võid ka vormi servad paberiga vooderdada) lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta külmikusse.


Täidis:
600 g toorjuustu
250 g hapukoort
1 purk (380 g) suhkruga kondenspiima 
4 muna
1 spl vanillisuhkrut


Sega toasoe toorjuust ühtlaseks, lisa vanillisuhkur, hapukoor ja kondenspiim. Lõpuks sega massi hulka ühekaupa ka munad. Vala mass küpsisepõhjale.


Kate:
4 - 5 Digestive küpsist


Peenesta küpsised täidisele ja küpseta 160 kraadi juures 1 tund. Lase avatud uksega ahjus jahtuda. Hoia üleöö jahedas ning asu maiustama!

2 kommentaari:

  1. tere! proovisin selle koogi tegemise 2ra! tuli v2lja v2ga h2sti, ainult et panin p6hjaks kuskil 380g kypsiseid ja tuli v2lja kyll.
    ait2h postitamast!

    VastaKustuta
  2. Tere-tere!
    Kuna mul ei ole siin kirjas, et kui suure vormiga ma selle tegin siis pildilt vaadates tundub, et tegin selle 21 cm läbimõõduga vormis :D Kui suures vormis Sa selle tegid?

    VastaKustuta