Mina küpsetasin sellest kogusest 3 pisemat keeksi (tugevate paberist vormide põhja mõõdud 15x6,5 cm ja kõrgus ca 5 cm ehk siis igasse vormi sai ca 330 g taigent). Keegi ei keela küpsetada ühte suuremat keeksi.
Taigen:
2 laimi
125 g võid
175 g suhkurt
2 tl vanillisuhkurt
2 muna
300 g jahu
50 g kookoshelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
150 g hapukoort
Riivi laimidelt koor ja pressi mahl välja. Vahusta või suhkrutega õhuliseks. Lisa vahustamist jätkates munad. Seejärel jahu koos kergitusainetega, kookoshelbed, hapukoor ja laimi mahl ning koor. Aseta taigen vormi/vormidesse ning küpseta 175 kraadi juures 40-55 minutit, vahepeal kontrolli küpsust puutikuga (tikk peab välja tõmmates jääma puhas).
Katteks:
200 g Philadelphia toorjuustu
50 g võid
4-6 spl tuhksuhkurt (kuidas kellelegi)
1 laim
kookoslaaste
Jahtunud keeksi võib soovi korral katta glasuuriga. Selleks sega mikseriga omavahel toasoe või ja toorjuust, lisa maitse järgi tuhksuhkrut. Määri segu keeksile/keeksidele. Kaunista riivitud laimi koorega ja röstitud kookoslaastudega.
Keeks püsib värskena mitu päeva ja laimi maitse jääb mõnusalt tunda!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar