kolmapäev, 28. august 2013

Õuna-pohlakook kohupiimaga

Selle õunahooaja esimene õunakook.
Leidsin ühed õnnetud pohlad ämbrist, mis olid suures moosikeetmise hoos märkamata jäänud ja pistsin mõned neist kooki ja ülejäänud tervelt sügavkülma oma aega ootama. Moosi on sel aastal küll kõvasti keedetud, tänud emale kellega mitu päeva sai möllatud. Purki sai siis näiteks ploomimoosi, ploomi-pohlamoosi, pohla-õunamoosi, kreegimoosi. Enne neid olid sõstramoosid ja maasika-rabarberimoosid. Tänan ka elukaaslase ema ploomide ja kreekide eest.
Nüüd aga siis koogi juurde.

Põhi:

300 g võid
180 g suhkurt
2 muna
360 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks, lisa vahustamist jätkates vähehaaval munad ja lõpuks jahuga segatud küpsetuspulber. Kata ca 24x35 cm vormi põhi ja servad taignaga. Kui taigen tundub pehme siis aseta vormiga ca 30 minutiks külmikusse. Tee põhja kahvliga augud ja "toesta" servad fooliumiga. Küpseta põhja 200 kraadi juures 10-15 minutit.

Täidis:

6 puhastatud ja viilutatud õuna
175 g pohli
paar peotäit kookoshelbeid
600 g kohupiimapastat
5 muna
90 g suhkurt

Lao õunaviilud eelküpsetatud põhjale, raputa peale pohlad ja kookoshelbed. Sega kohupiim, suhkur ja munad ning vala vormi. Küpseta 200 kraadi juures veel umbes 30-40 minutit. Lase vormis jahtuda.


Idee Marjaraamat, 100 rooga sari.

2 kommentaari:

  1. Proovisin järgi ja väga maitsev kook tuli välja. Külla tulnud sõbrad kiitsid samuti ning sõid koogi nii kiiresti otsa, et kõigile ei jagunudki.

    Aitäh retepti jagamast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga tore kui rahule jäid ja maitses kõigile. Eks siis pead uue koogi tegema neile, kes ilma jäid ;)

      Kõike ilusat Sulle Ki!

      Kustuta