esmaspäev, 26. august 2013

Juustukook põldmarjade ja šokolaadiga

See kook sai spetsiaalselt elukaaslase ema sünnipäevaks tehtud. Ta soovis, et koogil oleks kindlasti põldmarju (tema aias need kasvamas ja just üks ports küpseks saanud) ja kuna ma olen igasuguseid muid kooke sinna majja juba teinud siis seekord otsustasin juustukoogi kasuks. 
Põldmari ehk karuvaarikas ehk pampel ehk veel midagi on selline huvitav mari, millel minu meelest ei ole erilist maitset. Vähemalt küpsest peast taime küljest võttes. Moos samas on väga hea maitsega ja koogi sees koos millegi maitsekama asjaga on ka päris hea. Mina kasutasin n.ö maitsetugevdajana šokolaadinööpe. Sünnipäevalaps jäi koogiga rahule aga ma ise oleks ehk midagi veel tahtnud sinna juurde, mingit maitset!

Küpsetamisel kasutasin vormi mõõtudega 24x35 cm.

Põhi: 

275 g küpsiseid
80 g võid

Purusta küpsised peeneks ja sega need sulatatud võiga. Suru mass koogivormi põhja.

Täidis:

1 kg toorjuustu
400 g hapukoort
6 muna
225 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
75 g küpsetuskindlaid šokolaadinööpe
tunde järgi põldmarju

Sega toorjuust, hapukoor ja suhkrud. Lisa ükshaaval segamist jätkates munad. Vala segu küpsistest põhjale. Jaota täidisele ühtlaselt nii põldmarjad kui šokolaadinööbid. Küpseta 175 kraadi juures ca 50 minutit, kook peab olema keskelt võdisev. Lase vormis jahtuda, eemalda vorm ja lase täielikult jahtuda. Hoia üle öö külmas.

Kate:

põldmarju
želee

Kaunista kook järgmisel päeval marjade ja želeega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar