pühapäev, 25. november 2012

Royal Icing

ehk kuninglik glasuur. Sai üle pika aja taas väärt teadmisi omandatud. 
Seda koolitust saatis üks häda ja viletsus. Pidi see meil toimuma juba oktoobris aga lükkus edasi novembrisse. Siis kui koolitus pidi kohe-kohe toimuma selgus, et jääb vist üldse ära, sest pole ruume kus olla. Põhimõtteliselt paar päeva enne koolitust õnnestus ühel koolitusel osalejal leida meile pind. Lõpuks see siis toimus, 17.-18. november olime kaheksakesi Tartus ninapidi "tordis" kinni ja õppisime juurde royal icing´u kasutusalasid. Meie õpetajaks oli taaskord fantastiline Olga Danilova Supertort OÜ-st. Imetlen tema jätkuvat kannatlikkust ja soovi õpetada.
Koolituse sisuks olid erinevad glasuuri valmistamise võimalused (munavalge või spetsiaalne pulber), konsistentsid erinevateks töödeks, lilled, kujundid, jooned, "sillad", "pitsid", "tikkimine", šabloonide kasutamine. Midagi läks kindlasti meelest veel.


Selline "tort" valmis koolituse teise päeva pealelõunaks. Udupeen tehnika, mis nõuab kindlat kätt ja kannatlikkust. Kuna see on tõesti aeganõudev siis ma usun, et minu tortidel seda tehnikat sellisel kujul ei kohta. Mõned detailid ehk aga sellises mahus usun et mitte. Nagu Olga ütles, siis ei jõua keegi seda aega ja tööd kinni maksta. Oma lõbuks ja käeharjutamise mõttes kodusteks pidudeks ehk veel. 


Külgedel olevad "pitsid", "sillad" ja kaared on kõik "õhus". 


Mina "tikkimas" (foto: Olga Danilova):


Tänud veelkord Olgale ja toredatele kaaslastele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar