neljapäev, 5. juuli 2012

Šokolaadikook metsmaasikatega

Sai siin nädalavahetusel heinamaale tiir peale tehtud ja mõned metsmaasikad korjatud ning kukeseente otsa ka koperdatud, mis põlluservas kaasiku ääres juba suht närbund nägudega olid. Kaasikusse sisse astudes oli seal neid kollaseid tibukesi aga hulgim - jätkus kastmesse ja suitsukana pirukassegi ning natukene on veel külmikus ootel.
Aga see selleks, maasikatest osad said sügavkülma talve ootama pandud ja mõned leidsid tee erinevatesse küpsetistesse. Leidsin Perenaine.ee lehelt ühe väheste koostisosadega ja lihtsa koogi retsepti. Originaalis on selles kasutatud rukkijahu aga kuna mul on see ostunimekirjast alati maha ununenud siis ei leidnud ma seda ka sel korral oma köögikapist (nüüd juba on olemas) ja tegin koogi tavalise nisujahuga. Üritan ikka rukkijahuga variandi ka millalgi ära proovida.

100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
4 muna
175 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
65 g nisujahu
150 g metsmaasikaid

Sulata šokolaad ja või paksupõhjalises potis ning lase jahtuda. Samal ajal vahusta munad suhkruga, sega hulka šokolaadi-võisegu ning lõpuks ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena sega taignasse metsmaasikad. Vala mass 24 cm koogivormi ja küpseta 170 kraadi juures 40-45 minutit. Lase jahtuda ja soovi korral võid peale sõeluda tuhksuhkrut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar