esmaspäev, 2. mai 2011

Kaerahelbe-rosinaküpsised

Mõnusad krõmpsuvad küpsised.

~40 küpsist

200 g võid
180 g suhkrut
180 g nisujahu
100 g (kiir)kaerahelbeid
60 g rosinaid (väikeseid)
1 tl soodat

Sega toasoe või ja suhkur mikseriga kergelt läbi. Sega hulka ülejäänud koostisained. Vormi taignast 40 ümmargust pallikest, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru kergelt lapikuks. Küpseta 150 kraadi juures (mina küpsetasin 175 kraadises ahjus) umbes 15 minutit, kergelt pruunikaks.

Lõpptulemuseks on ca 5-6 cm läbimõõduga küpsised, mis jahtudes muutuvad mõnusaks ja krõmpsuvaks. Rosinad võib välja jätta või asendada näiteks hakitud pähklitega.

Retsept on pärit raamatust "Maisupalad", mille autoriks on Therese Wikström.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar