Mina sain sellest 14 tartaletti - kasutasin vorme diameetriga 9 cm.
5 dl nisujahu
1,25 dl tuhksuhkrut
0,5 tl soola
170 g toasooja võid
2 munakollast
Jahu, tuhksuhkur, sool ja pehme või näppida ühtlaseks puruks. Lisada munakollased ja segada kiirelt ühtlaseks taignaks. Suruda see rasvainega määritud väikeste koogivormide põhja ja äärtele (võib teha ka ühes suures 24 cm läbimõõduga vormis). Eelküpsetada 200 kraadises ahjus 5 minutit.
Täidis:
Täidis:
125 g toasooja võid
2,5 dl tuhksuhkrut
2,5 dl tuhksuhkrut
100 g jahvatatud mandleid
0,75 dl nisujahu
2 muna
2 dl punaseid sõstraid
Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur kohevaks. Lisa jahvatatud mandlid, nisujahu ja munad, seejärel sõstrad. Tõsta täidis eelküpsetatud põhjadele ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni see on kuldpruuni värvuse saavutanud. (Jahtunud) kookidele sõelu tuhksuhkrut.
Mina kasutasin külmutatud marju ja seetõttu muutus mul täidis konsistentsilt tugevamaks ja seda tuli põhjadele laiali suruda lusikaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar