kolmapäev, 28. märts 2012

Valge šokolaadi-kohupiimatort astelpajumarjade ja karamellkastmega

See retsept, õigemini kook, jõudis minuni tänu sõbrannale. Tõi ta selle ühele meie "istumisele" kaasa. Mõni päev hiljem sain ma temalt ka retsepti koos selle algallikaga. Pärit on retsept Eesti Tarbijate Keskühistu kodulehelt ja ilmselt on see ilmunud ka Säästukaardi pakkumiste "ajakirjas", mis aegalajalt postkastidesse tee leiavad.
Agaramad on juba piilunud originaali ETK kodulehel ja näinud, et originaalis on see jõhvikatega. Kuna mul jõhvikaid nii palju enam sügavkülmas ei ole, siis otsustasin sõbranna eeskuju jägides panna koogi sisse astelpajumarjad.

Põhi:

180 g küpsiseid
60 g sulavõid

Täidis:

400 g vahukoort
600 g kohupiimapastat
300 g valget šokolaadi
2 tl vanillisuhkrut

20 g želatiini + 60 g külma vett
120 g astelpajumarju

Kate:

100 g vahukoort
100 g fariinisuhkrut
1 spl võid

Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga (nii põhi kui servad). Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga, suru mass koogivormi põhjale.
Täidise jaoks pane želatiin külma veega paisuma. Sulata šokolaad kas mikrolaineahjus või vesivannil. Sega kohupiim, sulatatud šokolaad ja vanillisuhkur. Vahusta koor. Sega kohupiimamassi hulka sulatatud želatiin, seejärel vahustatud koor ja kõige lõpuks marjad. Vala mass küpsisepõhjale. Lase jahedas tarduda üleöö.
Enne serveerimist valmista karamellkaste. Selleks kuumuta vahukoort suhkruga tasasel tulel 10-15 minutit kuni mass hakkab paksenema. Valmis kastmele lisa või, lase veidi jahtuda ning nirista see koogile. Soovi korral kaunista marjadega.


Üks mõnus ja mitte magus kook! Seda võib kohe mitu-mitu tükki järgest ära süüa!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar