reede, 16. juuli 2010

Vanillijäätis Kreeka pähklitega

Kuna kokkajaid on haaranud suur jäätisebuum siis otsustasin ka ise selle maiuse tegemise järgi proovida ja soetasin oma KitchenAid miksrile lisavarustusse kuuluva jäätisekatla.

Esimesel korral ei saanud ma külmikust muud kui jääkristalle aga kui olin oma veale jälile saanud siis teine jäätis õnnestus juba väga hästi. See on siis mu kolmas katsetus. Kuna armastan vahtrasiirupi-Kreeka pähkil jäätist, siis püüdsin ka ise midagi nende pähkitega teha. Siirupit ma sel korral veel mängu ei kaasanud.

Vaja läheb siis:

3 dl piima
3 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
4 munakollast
1 dl suhkrut
40 g Kreeka pähkleid (maitse järgi)

Kõigepealt tuleb kastrulis kuumutada piim ja vahustamata koor keemiseni. Tõsta tulelt. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vala piima-kooresegu munavahu hulka, pidevalt segades. Kalla segu tagasi kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta kiirelt maha (külmaveevannis, jääkuubikutega täidetud kausis). Jahtunud mass maitsesta vanillisuhkruga. Vala segu jäätisemasinasse ja lisa purustatud pähklid, valmista jäätis. Pane valmis jäätis õhukindlalt suletavasse karpi ja aseta sügavkülma. Umbes 6 tunniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar