reede, 16. juuli 2010

Maasikapirukas

Tegemist on kõige lihtsama ja labasema pirukaga üldse. Täidiseks on klassikaline hapukoore-munasegu ja marjadena kasuta neid, mis parasjagu kätte juhtuvad. Mina kasutasin selle suve viimase suurema saagi maasikaid.





Põhi:

100 g võid
3/4 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
2 dl täisterakaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

200 g hapukoort
1 muna
3/4 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
~ 250 g maasikaid

Sega toasoe või suhkruga, lisa muna ja sega. Lõpuks lisa juurde ka omavahel segatud kuivained. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud/rasvainega määritud vormi põhja ja servadele.
Täidise jaoks sega hapukoor, muna ja suhkrud ühtlaseks massiks. Lao maasikad põhjale ja vala üle täidisega.
Küpseta 200 kraadi juures, ahju keskosas, umbes 25-30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar