pühapäev, 13. juuni 2010

Rabarberitort valge šokolaadiga

Lõpuks sain aega maha istuda, et pildile ka retsept lisada.

Tegemist on väga lihtsa ja maitsva koogiga. Kerge rabarberi hapusus, mida on kõige paremini tunda kooki katvas kihis ja magusus, mida annab põhjana kasutatud Selga kondenspiimamaitseline küpsis - kõik on täpselt tasakaalus!


Põhi:

1 pakk Selga küpsiseid
75 g võid/margariini

Täidis:

2,5 dl vahukoort
4 tl vanillisuhkrut
200 g maitsestamata toorjuustu
400 g rabarberit
2 dl vett
2 dl suhkrut
100 g valget šokolaadi
25 g želatiini

Peale:

2 dl rabarberi keetmisel tekkinud mahla
10 g želatiini

Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Purusta küpsised. Sulata rasvaine ja sega küpsisepuru hulka. Saadud mass vala vormi ja suru ühtlaselt põhjale. Aseta külmikusse.
Koori ja tükelda rabarberid. Pane vesi ja suhkur ning rabarberitükid kastruliga pliidile. Keeda pehmeks ja kurna mahl eraldi nõusse.
Pane želatiin külma vette paisuma ja seejärel sulata. Sulata šokolaad veevannil või mikrolaineahjus. Vahusta koor vanillisuhkruga, lisa toorjuust, sulatatud šokolaad ja rabarber. Lõpuks peene nirena ka želatiin. Vala saadud mass küpsisepurust põhjale. Pane külmikusse tarretuma.

Kui täidis on tardunud valmista kate. Selleks pane želatiin paisuma ja sulata (võib sulatada ka väheses rabarberimahlas). Sega želatiin mahla hulka ja vala täidisele. Lase mõned tunnid külmikus seista ja lase hea maitsta.


Toorjuustu võib asendada ka kohupiimaga.
Kui juhuslikult ei meeldi rabarberimahla värv siis seda võib toiduvärvi abil muuta. Aga minu arvates on mahl väga ilusat värvi.
Kaunistada võib näitseks maasikatega, metsmaasikad on täiesti küpsed juba - et miks mitte teha väike jalutuskäik põllule, sel ajal kui kook kapis tardub!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar