Pühapäev, 16. mai 2010

Rabarberikook kookosega

Retsept on pärit Toidutare.ee lehelt.

Meestele maitses, mulle tundus aga kuidagi kuiv ja taignane. Kui oleksin teinud veidi suuremas vormis siis oleks ehk tulnud mahlakam, sest taigen ei oleks nii paksu kihina.
Tegin selle ümmarguses 24 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis ja kuna kook sai paksem siis see küpses ka mul kauem, umbes 35 minutit ahju keskosas.

Põhi:

4 muna
2 dl suhkrut
1 dl sulatatud võid/margariini (~90 g)
1 dl hapukoort või keefiri
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanilliinsuhkrut

Peale:

400 g rabarbereid
2 peotäit kookoshelbeid

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa juurde sulatatud rasvaine ja hapukoor. Sega ettevaatlikult ning lõpuks lisa ka küpsetuspulbri ja vanilliinsuhkruga segatud jahu.
Vala küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Kata tükeldatud rabarberitega ja nende peale raputa kookoshelbeid.
Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar