kolmapäev, 14. aprill 2010

Vanillikreemitäidisega saiakesed

Antud kogusest saab 24-30 saiakest. Kõik oleneb sellest kui õhukeseks taigen rullida. Seda kogust ei ole palju, sest need tulevad mõnusad väikesed saiakesed, umbes sama suured nagu muffinid.

Taigen:

25 g pärmi (toasooja)
2 dl piima
0,5 dl suhkrut
1 muna
7-8 dl jahu
100 g võid




Vanillikreem:

1 dl piima
2 dl vahukoort
3 munakollast
1 dl suhkrut
2 spl maisitärklist
2 spl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:

50 g võid
1 1/2 dl suhkrut

Kõigepealt tuleb teha vanillikreem. Selleks pane kõik kreemiained, peale vanillisuhkru, potti/kastrulisse. Keeda vaiksel tulel pidevalt vispeldades nii kaua kuni kreem muutub paksemaks. Kui kreem on paksenenud, tõsta see tulelt ja maitsesta vanillisuhkruga ning jahuta.

Taigna valmistamiseks hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Sulata kastrulis või ja kalla sinna juurde ka piim ning lase vedelikul käesoojaks jahtuda. Kui see on jahtunud siis kalla pärmisegule, lisa ka sool, ülejäänud suhkur, muna ja enamik jahust. Sõtku siidiseks taignaks ja tõsta jahuga ülepuistatud lauale.
Jaga taigen neljaks ja rulli iga osa nelinurgaks, mis lõika omakorda 8x8 cm suurusteks ruutudeks. Pane igale ruudule 1 teelusikatäis kreemi. Tõsta taignanurgad peale nii, et kreem välja ei voolaks (sõrmitse hästi kokku). Aseta tükid pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Lase rätiku all soojas kohas kerkida umbes 1 tund. Küpseta 225 kraadises ahjus 15-16 minutit, kui kasutad ahjus pöördõhurešiimi siis 5-6 minutit või kuni saiakesed on ilusad pruunid. Lase jahtuda.
Sulata kaunistamiseks ettenähtud või. Kasta saiakese pealispind sulavõisse ja seejärel suhkrusse.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar