reede, 20. mai 2016

Hõrk rabarberikook

Sellist nime kannab 2009. aasta Naistelehes ilmunud Romi Hasa suve hittkook (originaalis pärit nami-nami.ee lehelt).

Seda on ülimalt lihtne valmistada, hapukoorene kreem on mõnus ja kreemjas. Ma ise ehk lisaks järgmine kord natuke rohkem suhkurt või olid mul rabarberid liialt hapud, sest mulle jäi see tiba hapuks. Sööjate seltskond jagunes arvamuste osas koogist täpselt pooleks. Et kes seda tegema asub siis maitsku ja vaadaku oma maitse järgi suhkrut ja peale võib julgelt raputada ka kaneeli.



Põhi:

100 g või
50 g hapukoor
90 g suhkur
1 muna
180 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulber

Toasoe või ja suhkur vahustada, segada juurde hapukoor ja muna ning lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala taigen 25 cm (ma küpsetasin 23 cm vormis) lahtikäivasse koogivormi ning aja külgedel ja põhjale laiali.

Täidis:

250 g hapukoor
4 spl suhkur
1 muna
1 tl vanillisuhkur
2-3 rabarberivart
Demerara suhkur

Sega hapukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur ühtlaseks ja vala põhjale. Kata rabareritükkidega, raputa peale Demerara suhkurt ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni taigen on kuldne ja täidis hüübinud. Lase vormis jahtuda ja serveeri. Jahtunud koogile võib sõeluda sulamiskindlat tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar