pühapäev, 9. juuni 2013

Küpsetatud toorjuustu-rabarberikook

Leidsin ühe natuke rahulikuma õhtupooliku, et küpsetada üks enda jaoks natuke teistmoodi rabarberikook. Ma ei ole olnud väga suur toorjuustukookide küpsetaja ja olgem ausad, see läheb ikka kalliks ka. See selleks. Kook sai igatahes tavalisest väiksem küpsetatud, tavapärase 24-26 cm läbimõõdu asemel 22 cm. Just paras kodusoleva seltskonna jaoks.
Selle koogi kohta oli meil kahetist arvamust, õde põlgas hapuks aga elukaaslasele meeldis ja mulle ka. Minu meelest just selline mõnusalt hapukas, sai ikka aru, et see on rabarberikook mitte mingi harilik magus käkk :) Kes soovib magusamat, pange kas rohkem suhkrut või siis vähem rabarberit. Retsept siis siin.

Põhi:

180 g küpsiseid
50 g võid

Vooderda 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ning sega need sulatatud võiga. Suru mass vormi põhja.

Täidis:

500 g rabarberitükke
225 g suhkrut
1 spl tärklist
500 g toorjuustu
2 muna

Pane rabarberitükid koos 125 g suhkruga potti ja keeda pehmeks, lisa lõpus tärklis ja lase pakseneda. Vahusta toorjuust ja ülejäänud suhkur, lisa vahustades ühekaupa munad. Vala toorjuustukreem küpsisepõhjale. Toorjuustutäidisele tõsta rabarberimass, törtsuta ühtlaselt toorjuustukreemi ja lõpuks sega paar tiiru lusikaga läbi täidisemassi. Aseta vorm ahju ja küpseta 180 kraadi juures 45-55 minutit. Lase vormis jahtuda ja aseta ööseks külmikusse. Soovi korral võid sooja koogi katta hapukoore-suhkruseguga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar