Taigen:
4 muna
250 g suhkrut
200 g värskelt pressitud apelsinimahla
3 apelsini riivitud koor
300 g nisujahu
1 spl küpsetuspulbrit
100 g šokolaadipisaraid (küpsetuskindlaid)
Pese apelsinid ning riivi koor, pressi apelsinidest mahl välja. Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või, küpsetuspulbriga segatud nisujahu ja apelsinikoor ja -mahl. Kõige lõpuks sega taignasse šokolaadipisarad. Vala mass rasvainega määritud (spreiõliga üle pihustatud) keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
Kummuta keeks vormist välja restile jahtuma. Jahtunud keeksi võid soovi korral kaunistada tuhksuhkrust ja apelsinimahlast (sidrunimahlast) valmistatud glasuuriga. Mina lisasin kaunistuseks veel natuke riivitud tumedat šokolaadi ja valgest šokolaadist kuulikesi.
Keeks püsib mahlasena mitu päeva!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar