teisipäev, 1. jaanuar 2013

Apelsinikeeks šokolaaditükkidega

Kuna pool rahvast otsustas aastavahetuseks kodust natuke kaugemal viibida siis ei hakanud ma mingi koogi ega tordiga möllama ja tegin hoopiski keeksi. Tekkis isu apelsinimaitselise küpsetise järele ja asusin asja uurima ning sattusin Kiilikese blogisse. Hea lihtne retsept ja veel lihtsam valmistada. Omalt poolt lisasin keeksi šokolaadi ja kolmanda apelsini koore ka, sest kaks apelsini ei andnud mul piisavat mahlakogust välja.


Taigen:

4 muna
250 g suhkrut
200 g värskelt pressitud apelsinimahla
3 apelsini riivitud koor
300 g nisujahu
1 spl küpsetuspulbrit
100 g šokolaadipisaraid (küpsetuskindlaid)

Pese apelsinid ning riivi koor, pressi apelsinidest mahl välja. Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või, küpsetuspulbriga segatud nisujahu ja apelsinikoor ja -mahl. Kõige lõpuks sega taignasse šokolaadipisarad. Vala mass rasvainega määritud (spreiõliga üle pihustatud) keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
Kummuta keeks vormist välja restile jahtuma. Jahtunud keeksi võid soovi korral kaunistada tuhksuhkrust ja apelsinimahlast (sidrunimahlast) valmistatud glasuuriga. Mina lisasin kaunistuseks veel natuke riivitud tumedat šokolaadi ja valgest šokolaadist kuulikesi.


Keeks püsib mahlasena mitu päeva!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar