pühapäev, 10. juuni 2012

Rabarberi-kohupiima plaadikook

Mahlane ja kohupiimane rabarberikook, mis on parim täiesti jahtunult. Eks iga küpsetaja maitseb ise täidise ja paneb vajadusel suhkrut juurde. Minu retsepti puhul ei ole tegemist väga magusa koogiga, selline parajalt magus ja hapu.

Põhi: 

200 g võid
100 g suhkrut
1 muna
180 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

450 g kohupiima (Nopri lahja talukohupiim)
250 g hapukoort
110 g suhkrut
3 muna

Kate:

~ 600 g puhastatud rabarberit
2 tl kaneeli
4 tl suhkrut

Vahusta või suhkruga, lisa muna. Sõelu võivahu hulka jahu-küpsetuspulbisegu ning sega taigen ühtlaseks. Vooderda sellega 27x32 cm vormi põhi.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor ja suhkur. Lisa ükshaaval ka munad. (Soovi korral võid täidise saumikseriga ühtlasemaks teha, juhul kui ei armasta teralist kohupiima). Vala täidis põhjale.
Jaga rabarberitükid täidisele ning raputa üle kaneeli-suhkruseguga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 1 tund.   Lase koogil täielikult jahtuda ja serveeri.

                                    

4 kommentaari:

  1. Tere Kairi,retseptis on kirjas,et põhja valmistamisel tuleb või segada suhkruga.Millise suhkruga?Koguse olete vist unustanud märkida.

    VastaKustuta
  2. Tänud Sulle Kersti, tõesti on suhkru kogus kiiruga ununenud. Häbi mulle! Aga nüüd on siis see olemas!

    VastaKustuta
  3. Väga hea kook :P Nii hea lausa, et olen teinud kooki kolm päeva jutti ja igapäev uus plaaditäis :P Külm jäätis ja kuum kook... :P Aitäh väga maitsva ja lihtsa retsepti eest !

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, et maitseb! Siis peab Sul küll suur kamp olema kodus kui kolm päeva järjest kook ära süüakse :) Ilusat suve jätku Sulle Mannu!

      Kustuta