pühapäev, 8. aprill 2012

EME OÜ-st

Nagu mõned juba teavad siis registreerisin enda küpsetamise ametlikult ära ja nüüd kannab see nime EME OÜ. Loodud sai see siis juba eelmise aasta novembris. Kuna mul suuri tootmisruume ei ole siis on mu koduköök Veterinaar-ja Toiduametis teavitatud.

Milleks oma ettevõte? Võiks ka ju niisama!

Ametliku ettevõtte olemasolu annab võimaluse end reklaamida, kartmata et keegi kade inimene su mitteametliku tegevuse kuskile ette kannaks. Kuna minuga seda ka korra juhtus, siis et mitte ennast n.ö "maha tampida lasta" tuli midagi ette võtta.
Muidugi on niisama ilma paberimajanduse ja muu bürokraatiata lihtsam asju ajada ja kõigile soovijatele müüa ja teha. Paraku on ka inimesi/asutusi kes soovivad saada arvet ja selle väljastamise võimalus annab mulle ka veidi suurema tellijaskonna. Samuti saan oma tooteid väljaspool oma kodukööki müüa.

Miks valida EME OÜ tooted?

Kuna tegemist on pisikese ettevõttega, mis tegutseb eramaja väikeses köögis siis võite kindel olla, et tegemist ei ole masstootmisega. Iga toode on käsitsi valmistatud ja suure hoolega. Ühtegi tellimust ei täideta kiirkorras ja iga toote valmistamisel lähtutakse tellija soovidest. Seepärast tuleb tellimust sisse andes vastata ka päris mitmele täpsustavale küsimusele toote sisu ja välimuse kohta. Samuti on vajalik oma soovist võimalikult varakult märku anda, vähemalt 1 nädal, ideaalne oleks veel varem!
Toodetes kasutatakse võimalikult palju kohalikku toorainet. Kohalik tooraine on siis tooraine, mis on valmistatud Lõuna-Eesti (Põlva-, Võru- ja Valgamaa) väiketootjatel ja taludel. Näiteks kasutab EME OÜ Nopri Talumeierei piimatooteid (sh ka taluvõid), Urvaste naiste valmistatud Urvastõ kamajahu, FIE Heino Harju Jakobi talu mahe tatrajahu, Zerna ökotalu mahe tatrajahu ja täisterajahusid. Kanamunad on oma laudast. Tundub suhteliselt lühike see kohaliku tooraine kasutamise loetelu aga eks see kasvab aja pikku ja mida muud nii väga ikka vaja kasutada koogi ja küpsise sees kui muna, jahu ja võid. Lisaks kasutan naturaalset vahukoort (mitte taimset koort, mida kahjuks väga paljud kodused torditegijad kasutavad), allergia puhul leitakse alternatiiv.
Toodetesse ei lisata säilitusaineid ega jahuparandajaid!
Suvel lisanduvad looduslikud ja poollooduslikud toiduvärvid kasutatavate toodete nimekirja!

Mis tooteid ja kus leida võib?

Hetkel on väljaspool kodukööki saadaval küpsised. Tänase seisuga leiab EME OÜ küpsiseid:
1) Haanjas Pubis Finiš,
2) Põlvas Talupoes,
3) Tartus Lõunakeskuse Taluturul.
Nendes kohtases leiab siis küpsiseid nimedega Kamalaast, Tatraküpsis. Põlva Talupoes lisaks ka Kookoskuhi ja Pubis Finiš leiab vahetevahel ka vanu klassikuid - Valeri ja Kevadlill.
Kui tellite peolaua, lõuna või mingil muul puhul laua kas Haanjas
Pubis Finiš või Rõuge vallas Kokõ külalistemajas, siis magusa poole eest laual hoolitseb soovi korral EME OÜ. Küsige julgelt pakkumisi!
Kooke, torte ja muud magusat saab tellida kirjutades e-mailile
kondiitriari@gmail.com.

Tuleviku plaanidest!

Plaane ja ideid jagub! Et neid mitte n.ö ära sõnuda, siis ma ei hakka neid siin üksikasjalikult lahkama. Selles osas olen veidi ebausklik! Hiljemalt suvest peaks valmistatavate toodete nimistusse lisanduma ka küpsetisi, mis on eritoitu vajavatele inimestele mõeldud! Hetkel on gluteenivaba toode vaid Tatraküpsis, mis sisaldab jahudest vaid tatrajahu.

Kokkuvõtteks!

Võtke julgelt ühendust ja kirjutage oma soovist - koos leiame mingi lahenduse kindlasti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar