Selleks on üks trühvliretsept, mis on pärit taas Kodu ja Aed raamatust "76 magustoitu" ja Urmas Jalakaselt. Vähendasin raamatus antud koguseid ikka kohe tunduvalt ja muskaati lisasin oma tunde järgi (retseptis ei olnud kogust antud). Originaalis on trühvlid kaetud tärklise-kakaoseguga, mul aga šokolaadiga.

Täidis:
200 g vahukoort
125 g kondenspiima
200 g tumedat šokolaadi
200 g piimašokolaadi
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
Kate:
piimašokolaadi
jahvatatud muskaatpähklit
Lase koor potis keema, lisa kondenspiim, hakitud šokolaad ja muskaat. Sega ühtlaseks ning jahuta. Vispelda käsitsi kergelt läbi ja lisa sulatatud piimašokolaad. Lase jahtuda ning aseta külmikusse nii kauaks kuni massi saab vormida pallideks. Aseta vormitud pallid taas külma, sulata kattešokolaad ning kasta pallid (kahvli abil näiteks) ükshaaval šokolaadi ning aseta küpsetuspaberile tahenema. Raputa kaunistuseks peale veidi muskaati, enne kui šokolaad jõuab ära taheneda (parem teha seda kohe peale šokolaadist välja tõstmist).
Serveeimiseni hoia jahedas.
Lisasin massile ka veidi koorelikööri, alkohol pikendab säilivust!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar