esmaspäev, 24. oktoober 2011

Sebrakook

Mõned kutsuvad seda ka tiigrikoogiks.
Pehme kook, mida on tõeliselt lihtne valmistada. Lõpptulem on maitsev ja mõnus koos külma piimaga.

Taigen:

4 muna
250 g suhkrut
250 g piima
250 g toiduõli (rapsi-)
300 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 spl küpsetuspulbrit

Tume taigen:

3 spl kakaopulbrit + 3 spl piima

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule omavahel segatud piim ja õli. Lõpuks sega hulka ka kuivainete segu. Jaga taigen võrdselt kahte kaussi, ühete kaussi sega juurde kakao ja piim.
Vooderda ümmargune 26-27 cm diameetriga vorm küpsetuspaberiga, vormi serv määri rasvainega. Tõsta kulbitäis heledat taigent vormi keskele, seejärel tõsta heleda taigna sisse kulbitäis tumedat taigent. (Kasuta kummagi taigna jaoks oma kulpi, muidu taignad segunevad). Tõsta taignaid üksteise sisse kuni taignad on otsas. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit (kook lööb servadest lahti).

Retsept on pärit Nami-Namist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar