reede, 1. aprill 2011

Rõõsa maasikakook šokolaadiga

Põhi:

~180 g küpsiseid

60 g sulatatud võid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.


Täidis:

4 dl vahukoort

300 g vanillikohupiimapastat

50 g tumedat šokolaadi

90 - ... g suhkurt (maitse järgi)

20 g želatiini

~300 g sulatatud maasikaid

Pane želatiin vette või maasikamahla paisuma. Riivi šokolaad. Vahusta koor suhkruga ja sega juurde kohupiim. Sulata želatiin. Sega vahu hulka riivitud šokolaad, maasikad ja lõpuks ka želatiin. Vala segu küpsisepõhjale ja pane külma hanguma. (Mul võttis see aega ca 3 tundi).

Kate:

200 g maasikamahla

5 g želatiini

Paisuta želatiin ja sulata. Vala mahla hulka ja seejärel koogile. Lase veel mõned tunnid hanguda. Kaunista nii nagu soovi on. Mina katsin servad maasikašokolaadihelvestega ja raputasin neid veidi ka koogile ning lõpuks lisasin veel suhkrumassist lilleõisi ja lehti. Armas suvine koogike sai!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar