neljapäev, 30. september 2010

"Kõrvakesed"

Taigen:

3 muna
250 g suhkrut
0,5 tl soodat
ca 700 g jahu (tunde järgi, nii palju kuni taigent kannatab rullida)
250 g hapukoort
0,5 tl soola
2 spl vanillisuhkrut (maitse järgi)

Küpsetamiseks:

õli
paksu põhjaga pott

Vahusta munad ja suhkur. Sega jahu ja sooda omavahel läbi. Vahus muna-suhkrusegule lisa hapukoor, sool ja vanill, sega läbi ja lisa ka jahu-soodasegu. Kui mass on hoolikalt läbi segatud siis aseta see 2-3 tunniks külmikusse.
Puista lauale jahu ja rulli taigen ca 3 mm paksuseks (kui taigen ei taha rulli küljest lahti lasta siis puista taignale jahu). Lõika taignalõikuriga ruudud (näiteks 4x4 cm) vastavalt oma soovile, liiga pisikesi on halb töödelda. Kui ruudud lõigatud siis võta ruuduke kätte ja suru selle üks nurk ruudu keskosast läbi ehk tõmba alt ülespoole läbi (ehk oli arusaadav mu jutt :D, kui ei olnud siis anna teada)!
Pane õli paksupõhjalisse potti ja lase kuumaks minna. Aseta "kõrvakesed" kuuma õli sisse ja küpseta mõlemalt poolt ilusaks pruuniks. Küpsevad väga kiiresti.
Jahtunud "kõrvakesed" puista üle tuhksuhkruga!

Sellest kogusest peaks saama ca 1,3 kg "kõrvakesi"!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar